Ηπειρώτικη τυρόπιτα
50' προετοιμασία 45' ψήσιμο 30' αναμονή Σύνολο: 2 ώρες και 5' Υλικά Μερίδες: για ταψί 32 εκ. Για το φύλλο 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου 200-250 ml νερό 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για τα φύλλα Για τη γέμιση 1 κιλό τυρί φέτα 500 γρ. ανθότυρο 1 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλομμένος 3 αυγά αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδοΔιαδικασία ΦύλλοΓια την ηπειρώτικη τυρόπιτα ξεκινάμε και βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε βαθύ μπολ και κάνουμε μια τρύπα στη μέση.Ρίχνουμε εκεί λίγο λίγο το νερό και με τα χέρια μας προσπαθούμε να ενσωματώσουμε το αλεύρι μέσα στον χυλό που δημιουργείται.Συνεχίζουμε μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα ή ελάχιστο αλεύρι.Πλάθουμε μια μεγάλη μπάλα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά, σκεπασμένη με πετσέτα.ΓέμισηΣε ένα μπολ τρίβουμε τη φέτα και το ανθότυρο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη.Προσθέτουμε τα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.