Ισλί κεφτέ (ή κιμαλί κεφτέ)
1 ώρα προετοιμασία 45' μαγείρεμα 12 ώρες και 30' αναμονή Σύνολο: 14 ώρες και 15'Υλικά Τεμάχια: 25 Για το περίβλημα 400 γρ. πλιγούρι λεπτό, καλά ξεπλυμένο και στραγγισμένο500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς, από ελιά (διπλοπερασμένος από τη μηχανή)30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις40 γρ. σιμιγδάλι ψιλό1 κουτ. σούπας αλάτι2 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιάχυμός από 1 λεμόνι + επιπλέον για το σερβίρισμα Για τη γέμιση 1 κιλό κιμάς από μοσχαρίσια σπάλα750 γρ. ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα1 κουτ. σούπας πάπρικα καυτερή1/2 κουτ. σούπας κανέλα80 ml ελαιόλαδοαλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέριΔιαδικασία ΓέμισηΓια να φτιάξουμε ισλί κεφτέ ξεκινάμε από την προηγούμενη ημέρα και, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ροδίσει καλά και να γίνει σπυρωτός.Πασπαλίζουμε με την πάπρικα, την κανέλα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.