Κακαβιά αμοργιανή στο καίκι
Μιχάλης Βεκρής, Mιχάλης Kρόσμαν 11.06.2025 • 18:19 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Αυτά κουβεντιάζουν ο Μιχάλης Βεκρής, η γυναίκα του και ο έτερος Μιχάλης (ο Μιχάλης Κρόσμαν), ο πρόεδρος του αλιευτικού συλλόγου της Αμοργού, καθώς καθαρίζουν τα ψάρια και τα ρίχνουν σε έναν καθαρό κουβά γεμάτο θαλασσινό νερό. "Αυτό είναι σημαντικό για να νοστιμίσουν τα ψάρια και να αλατιστούν όσο πρέπει", λένε οι δύο Μιχάληδες. "Τα μαγειρεύεις σε γλυκό νερό, αλλά τα πλένεις σε θαλασσινό. Αυτό είναι το μυστικό". Τα άλλα σημαντικά της κακαβιάς είναι η ποικιλία ψαριών για διαφορετικές γεύσεις, το μαγείρεμα όλων μαζί των υλικών, για να δίνουν τα νόστιμα τη γεύση τους στα άνοστα και η δυνατή φωτιά για να γίνει το ζουμί τους μια άσπρη κρέμα. Στην κακαβιά οι Μιχάληδες έβαλαν σκορπινάκια, δράκαινες, μαθιούς, λύχνους, ένα-δυο καβουράκια που μπλέχτηκαν στα δίχτυα και λιοντόψαρα. Τούτα τα ψάρια είναι νέο είδος στα νερά του Αιγαίου και χάρη στη σοβαρή ενημέρωση από τους...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.