Τηγανιτά καλαμαράκια: Πόσες θερμίδες έχουν και ποια τα οφέλη για την υγεία
Newsroom | email: [email protected] Το καλαμάρι είναι μια άπαχη πηγή πρωτείνης με χαμηλές θερμίδες και λιπαρά, όταν παρασκευάζεται χωρίς βαρύ κουρκούτι ή λάδια. Μια τυπική μερίδα 100 γραμμαρίων από σκέτο μαγειρεμένο καλαμάρι παρέχει: Το προφίλ θρεπτικών συστατικών υποστηρίζει πολλά βασικά συστήματα στο σώμα, από την ανάπτυξη των μυών έως τη γνωστική υγεία. Ποια είναι τα οφέλη υγείας από την κατανάλωση καλαμαριού; Όταν μαγειρεύεται υγιεινά, το καλαμάρι μπορεί να συμβάλει σε μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε πρωτείνες και βασικά μικροθρεπτικά συστατικά. Τα βασικά οφέλη: Υποστηρίζει την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των μυών λόγω της υψηλής ποιότητας πρωτείνηςΠροάγει την λειτουργία του θυρεοειδούς και την αντιοξειδωτική άμυνα μέσω του σεληνίουΒοηθά στην λειτουργία των νεύρων και στη σύνθεση DNA με βιταμίνη Β12Συμβάλλει στην υγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου μέσω των ωμέγα-3 λιπαρών οξέωνΜπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση υγιών οστών...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Το καλαμάρι είναι ένα δημοφιλές θαλασσινά έδεσμα, που απολαμβάνουν σε όλον τον κόσμο, ειδικά στην μεσογειακή κουζίνα. Ενώ πολλοί συνδέουν το καλαμάρι με τα τηγανητά ορεκτικά, η θρεπτική του αξία και ο αντίκτυπος στην υγεία ποικίλλουν σημαντικά ανάλογα με τον τρόπο παρασκευής του. Αυτό το άρθρο παραθέτει τη διατροφική αξία που έχει το καλαμάρι, τα πιθανά οφέλη του...
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.