Καλοκαιρινά φρούτα και λαχανικά που κάνουν καλό στην καρδιά
Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να προσθέσουμε περισσότερα φρούτα και λαχανικά στο πιάτο μας, όχι μόνο γιατί είναι πιο γευστικά και δροσερά, αλλά και γιατί μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στο να διατηρήσουμε την καρδιά μας υγιή. Χάρη στις φυτικές ίνες, τα αντιοξειδωτικά και την υψηλή περιεκτικότητά τους σε νερό, βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, μειώνουν τη χοληστερίνη και μας κρατούν ενυδατωμένους μέσα στη ζέστη:1. Ντομάτες Αποτελούν βασικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής και είναι πλούσιες σε κάλιο, βιταμίνη C και φολικό οξύ - θρεπτικά συστατικά που σχετίζονται με χαμηλότερα επίπεδα ομοκυστείνης, ενός παράγοντα κινδύνου για προβλήματα με την καρδιά. Πώς να τις απολαύσεις: Σαλάτες, σάλτσες, ψητές ή ωμές, με λίγο ελαιόλαδο και βασιλικό. 2. Μύρτιλα (blueberries) Πλούσια σε ανθοκυανίνες, τα ισχυρά αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν το οξειδωτικό στρες, μειώνουν την κακή χοληστερίνη και ενισχύουν την υγεία των αγγείων.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.