Κεφίρ: Παρενέργειες για την υγεία και τι να προσέξεις
Το κεφίρ, με την κρεμώδη υφή και τη δροσιστική γεύση του, έχει αποκτήσει τη φήμη ενός από τα πιο ωφέλιμα προβιοτικά ροφήματα. Είτε το απολαμβάνεις με βάση το γάλα είτε σε μορφή water kefir, υπόσχεται καλύτερη πέψη, ενίσχυση του ανοσοποιητικού και πλούσια δόση θρεπτικών συστατικών όπως η βιταμίνη B12 και το ασβέστιο. Ωστόσο, παρά τα σημαντικά του οφέλη, υπάρχουν περιπτώσεις όπου η κατανάλωση κεφίρ μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες παρενέργειες ή να μην είναι κατάλληλη για όλους. Παρακάτω εξετάζουμε αναλυτικά τις πιθανές παρενέργειες, τις ομάδες πληθυσμού που πρέπει να προσέχουν και τη σωστή ποσότητα που μπορεί κανείς να καταναλώνει με ασφάλεια. Μπορεί να περιέχει αλκοόλ Το κεφίρ, ως προϊόν ζύμωσης, περιέχει μικρές ποσότητες αλκοόλ - συνήθως από 0,5% έως 2%. Αν και αυτές οι ποσότητες θεωρούνται αμελητέες για τους περισσότερους ανθρώπους, άτομα με δυσανεξία στο αλκοόλ ή όσοι το αποφεύγουν για θρησκευτικούς, ιατρικούς ή προσωπικούς...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.