Κεφτεδάκια μοσχαρίσια με σάλτσα ντομάτας
Μερίδες: 4 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά 1 αυγό 1 μέτριο κρεμμύδι, χοντροτριμμένο 70 γρ. φρυγανιά, τριμμένη 420 γρ. (1 κονσέρβα) ντοματάκια ολόκληρα, πολτοποιημένα 2 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή 80 ml ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέριΔιαδικασία Για να φτιάξουμε κεφτεδάκια μοσχαρίσια με σάλτσα ντομάτας, αρχικά ρίχνουμε, σε μια φαρδιά κατσαρόλα, τη μισή ποσότητα ελαιολάδου, την ντομάτα, τη ρίγανη, αλατοπίπερο και 1 φλιτζ. τσαγιού νερό.Στη συνέχεια, βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.Παράλληλα, σε ένα μπολ ζυμώνουμε τον κιμά με το αυγό, το κρεμμύδι, τη φρυγανιά, το υπόλοιπο λάδι και αλατοπίπερο μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά κεφτεδάκια, διαμέτρου περίπου 2-2,5 εκ.Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και σείουμε την κατσαρόλα ώστε να καλυφθούν καλά.Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να γίνουν και να δέσει η σάλτσα. Πηγή: Γαστρονόμος
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα







Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.