Κεφτέδες μοσχαρίσιοι με μαϊντανό και σάλτσα από αμύγδαλα και φουντούκια (keftikas)
Μερίδες: 4-6 700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά 20 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος 2 φέτες ψωμί, χωρίς κόρα, μουλιασμένες και καλά στυμμένες 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, τριμμένο 1 αυγό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι μπόλικο ελαιόλαδο, για το τηγάνισμαΓια τη σάλτσα 20 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος 120 γρ. αμυγδαλόψιχα 120 γρ. φουντουκόψιχα 80 ml ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέριΔιαδικασία ΚεφτέδεςΓια να φτιάξουμε κεφτέδες με μαϊντανό και σάλτσα από αμύγδαλα και φουντούκια, αρχικά ζυμώνουμε καλά σε ένα μπολ όλα τα υλικά, μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα.Στη συνέχεια, πλάθουμε μικρούς κεφτέδες βάρους περίπου 25 γρ.Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, με τη στάθμη να φτάνει στα 3 εκ. του σκεύους.Το ζεσταίνουμε σε σχετικά δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε δόσεις, για 5-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, να στραγγίσουν το περιττό λάδι.Σάλτσα +...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.