Κέικ αμυγδάλου με μανταρίνη και κόκκινο φραγκοστάφυλο
Μια συνταγή που μοσχοβολάει χειμώνα και ζεστασιά, με φρουτένια γλύκα και βελούδινη υφή. Το αποτέλεσμα; Ένα εντυπωσιακό κέικ που βγαίνει από το φούρνο και καταλήγει στο τραπέζι σου σαν μικρό έργο τέχνης.ΥλικάΓια το κέικ Ξύσμα από 2 μεγάλες πορτοκαλιές (κρατάς τον χυμό για το σιρόπι)115 γρ. λευκή ζάχαρη155 γρ. καστανή ζάχαρη (golden caster)170 ml λάδι (ηλιέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο), + λίγο extra για άλειμμα3 μεγάλα αβγά150 ml buttermilk ή 150 ml γάλα + 2 κ.γ. λεμόνι (ξεκουράζονται 10 λεπτά)¼ κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου (προαιρετικό)145 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ¼ κ.γ. αλάτι120 γρ. αμύγδαλο τριμμένο Για το σιρόπι & την επικάλυψη 125 ml χυμός πορτοκαλιού100 γρ. ζάχαρη2 κ.γ. πάστα βανίλιας (προαιρετική)6-7 μανταρινάκια χωρίς κουκούτσια, καθαρισμένα σε σκελίδεςΜια μικρή χούφτα φραγκοστάφυλα (redcurrants) Για το σερβίρισμα Κρέμα ή μασκαρπόνε (προαιρετικά)Ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικό)Λίγο από το σιρόπι Εκτέλεση1.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ







Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.