Κέικ με βατόμουρα, φιστίκια και κρέμα φιστικιού
Αν ψάχνεις για ένα γλυκό που συνδυάζει φρουτένια γεύση, τραγανή υφή και κρεμώδη συνοδεία, τότε αυτό το κέικ με βατόμουρα και φιστίκια είναι ιδανικό. Συνοδεύεται τέλεια με σπιτική κρέμα φιστικιού, που απογειώνει κάθε μπουκιά.Υλικά Για το κέικ 230γρ. βούτυρο αγελάδας (ακάλωτο), συν λίγο έξτρα για το ταψί 20ml ουδέτερο λάδι (ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο) 220γρ. ζάχαρη καστανή (golden caster sugar) 4 αυγά 1 πρέζα θαλασσινό αλάτι 1 κ.γ. πάστα βανίλιας 200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ 30γρ. αμύγδαλο τριμμένο 300γρ. βατόμουρα ψιλοκομμένα 30γρ. φιστίκια ψιλοκομμένα 30γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 40γρ. ζάχαρη demerara 20ml κρέμα γάλακτος Για την κρέμα φιστικιού 250ml γάλα πλήρες 250ml κρέμα γάλακτος 1 κ.γ. πάστα βανίλιας 1 πρέζα θαλασσινό αλάτι 100γρ. ζάχαρη 5 κρόκοι αυγών 20γρ. πάστα φιστικιούΕκτέλεση Για το κέικ: Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C (160°C στον αέρα). Βουτυρώνεις και στρώνεις με λαδόκολλα ένα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.