πριν από  6 ώρες 6 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Αυτό το κέικ σοκολάτας είναι μαλακό και πολύ υγρό, γι' αυτό πρέπει να κρυώσει πριν κοπεί. Θα το λατρέψετε! 40' προετοιμασία 20' ψήσιμο 4 ώρες αναμονή Σύνολο: 5 ώρεςΥλικά Μερίδες: 8-10 200 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε κυβάκια + λίγο για τη φόρμα 430 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο, ψιλοκομμένη 2-3 κουτ. γλυκού λικέρ Amaretto (ή άλλο της αρεσκείας μας) ή 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου (πωλείται στα σούπερ μάρκετ, μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας) 8 αυγά, από το ψυγείο κακάο για πασπάλισμαΔιαδικασία Για το κέικ σοκολάτας, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 170°C. Βουτυρώνουμε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 20 εκ. και καλύπτουμε τον πυθμένα με ένα στρογγυλό κομμάτι λαδόκολλας. Βουτυρώνουμε και τη λαδόκολλα. Καλύπτουμε εξωτερικά τη φόρμα με αλουμινόχαρτο πολύ καλά. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο ανακατεύοντας. Μόλις λιώσουν, κατεβάζουμε το μπολ από το μπεν μαρί και προσθέτουμε το λικέρ ή το εκχύλισμα.

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: fitness
    Palo presentation