Κέικ σοκολάτας, σαν μους
Αυτό το κέικ σοκολάτας είναι μαλακό και πολύ υγρό, γι' αυτό πρέπει να κρυώσει πριν κοπεί. Θα το λατρέψετε! 40' προετοιμασία 20' ψήσιμο 4 ώρες αναμονή Σύνολο: 5 ώρεςΥλικά Μερίδες: 8-10 200 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε κυβάκια + λίγο για τη φόρμα 430 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο, ψιλοκομμένη 2-3 κουτ. γλυκού λικέρ Amaretto (ή άλλο της αρεσκείας μας) ή 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου (πωλείται στα σούπερ μάρκετ, μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας) 8 αυγά, από το ψυγείο κακάο για πασπάλισμαΔιαδικασία Για το κέικ σοκολάτας, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 170°C. Βουτυρώνουμε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 20 εκ. και καλύπτουμε τον πυθμένα με ένα στρογγυλό κομμάτι λαδόκολλας. Βουτυρώνουμε και τη λαδόκολλα. Καλύπτουμε εξωτερικά τη φόρμα με αλουμινόχαρτο πολύ καλά. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο ανακατεύοντας. Μόλις λιώσουν, κατεβάζουμε το μπολ από το μπεν μαρί και προσθέτουμε το λικέρ ή το εκχύλισμα.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.