Κολοκυθάκια γεμιστά, με νηστίσιμο αυγολέμονο, από το Αγιον Ορος
Ιερομοναχός Επιφάνιος Παντοκρατορινός 09.06.2025 • 14:01 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Για αυτή τι συνταγή που μας έδωσε ο Ιερομοναχός Επιφάνιος Παντοκρατορινός διαλέγουμε σχετικά μικρού μεγέθους κολοκύθια. Πρακτικά διαλέγουμε μέγεθος που να χωράει στο πιάτο που χρησιμοποιούμε, είτε 1 κολοκύθι είτε 2 μικρότερα ανά μερίδα. Σε περίοδο άλαδης νηστείας, δεν τσιγαρίζουμε τη γέμιση σε λάδι, αλλά την αχνίζουμε με λίγο νερό, ενώ αντικαθιστούμε το λάδι της σάλτσας με ίση ποσότητα από ταχίνι. Οταν η νηστεία το επιτρέπει, μπορούμε να ρίξουμε στη γέμιση (αφού την αποσύρουμε από τη φωτιά) λίγο τόνο κονσέρβας ή τυρί φέτα, ή μπορούμε να τα αυγοκόψουμε. Οταν χτυπάμε τη λευκή σάλτσα, αν η νηστεία το επιτρέπει, μπορούμε να ρίξουμε και λίγο γάλα ή κρέμα γάλακτος. Ακόμη γίνονται πολύ εξαιρετικά με κρέμα μπεσαμέλ πάνω, στη θέση του καπακιού, χωρίς άλλη σάλτσα. Μπορούμε επίσης να τα μαγειρέψουμε και κοκκινιστά, με σάλτσα-μπελντέ ή με φρέσκια ντομάτα: Βάζουμε λίγη...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.