Kombucha vs κεφίρ: ποιο ζυμωμένο ποτό είναι καλύτερο για σένα;
iStock Ίσως έχεις ακούσει ότι τα ζυμωμένα τρόφιμα είναι καλά για την υγεία του εντέρου και είναι αλήθεια. Η ζύμωση αυξάνει την παρουσία ζωντανών και ενεργών καλλιεργειών (γνωστών ως προβιοτικά), οι οποίες μπορούν να ενισχύσουν τη ποικιλομορφία των "καλών" μικροβίων στο μικροβίωμα του εντέρου σου. Ωστόσο, τα ζυμωμένα τρόφιμα δεν είναι η μόνη πηγή ωφέλιμων μικροοργανισμών. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν και τα ζυμωμένα ποτά, όπως το kombucha και το κεφίρ. Και τα δύο περιέχουν προβιοτικά, αλλά δεν είναι εναλλάξιμα. Δες παρακάτω πού μοιάζουν, πού διαφέρουν και πώς να επιλέξεις τελικά το καλύτερο για εσένα, με βάση όσα αναφέρουν οι διατροφολόγοι Meggie Connelly και Sheri Gaw στο Real Simple. Τι είναι το kombucha;iStock Το kombucha είναι ένα δημοφιλές, αφρώδες ρόφημα που παρασκευάζεται από ζυμωμένο τσάι (μαύρο, πράσινο ή ό,τι προτιμάς). "Ο τύπος τσαγιού δεν επηρεάζει απαραίτητα τη ζύμωση, αλλά μπορεί να προσφέρει αντιοξειδωτικά", εξηγεί η...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.