Κοτόπουλο Teriyaki με ανανά και πιπεριές στο φούρνο
Αυτή η συνταγή για κοτόπουλο Teriyaki είναι γλυκόξινη, αρωματική και πανεύκολη, καθώς ψήνεται όλα μαζί σε ένα ταψί. Είναι ιδανική για να εντυπωσιάσετε χωρίς κόπο!Υλικά:Για το κοτόπουλο: 600-800 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια (περίπου 3-4 εκ.)Για τη σάλτσα Teriyaki: 1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας (χαμηλή σε νάτριο αν θέλετε)1/4 φλιτζανιού μέλι ή σιρόπι σφενδάμου2 κουταλιές της σούπας ρυζόξιδο (ή λευκό ξύδι αν δεν έχετε)1 κουταλιά της σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες1/2 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο (προαιρετικά, για άρωμα)Λίγο πιπέρι (προαιρετικά)Για τα λαχανικά και τον ανανά: 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε χοντρά κομμάτια1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε χοντρά κομμάτια1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρά κομμάτια1 φλιτζάνι φρέσκος ανανάς, κομμένος σε κύβους (ή κονσέρβα σε κομμάτια, καλά στραγγισμένος)Για το σερβίρισμα: Φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένοΣουσάμι, καβουρδισμένο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.