Κοτοσαλάτα ταϊλανδέζικη με ρυζομακάρονα
Μερίδες: 4 400 γρ. στήθος κοτόπουλου, με το κόκαλο και το δέρμα 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 200 γρ. λεπτά ρυζομακάρονα 200 γρ. μικρά φρέσκα φασολάκια (πράσινα μπαρμπούνια) 200 γρ. γλυκομπίζελα (snow peas: ασιατικό λαχανικό, πλατύ και κοντό, σε καταστήματα με ασιατικά τρόφιμα - αν δεν βρούμε, διπλασιάζουμε τα φασολάκια) 250 γρ. ντοματίνια, στη μέση 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, λεπτοκομμένα τα ολόκληρα φύλλα από 1 μάτσο ταϊλανδέζικο βασιλικό (ιδιαίτερα αρωματικό είδος, γνωστό και ως σιαμέζικο, από την παλιά ονομασία της Ταϊλάνδης, με μυτερά πράσινα φύλλα και μοβ κορφούλες - σε μεγάλα φυτώρια) ή ελληνικός αγιορείτικος, με ολόκληρα τα φύλλα τα φύλλα από 1 μάτσο δυόσμο (περίπου 25 γρ.), ολόκληρα 70 γρ. φυστίκια αραχίδες (αράπικα), χωρίς φλούδια, χοντροσπασμένα αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Για το ντρέσινγκ 70 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική χυμός από 2 λάιμ 60 ml σάλτσα ψαριού (fish sauce) 1 πιπερίτσα τσίλι (ή όσο αντέχουμε και προαιρετικά)...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.