Κουλουράκια ημίγλυκα με μαύρο σουσάμι
Κομμάτια: 50 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 200 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο, χλιαρό 200 ml χλιαρό νερό 200 ml ελαιόλαδο 25 γρ. ζάχαρη 1 κουτ. γλυκού αλάτι 100 γρ. μαύρο σουσάμι κρόκοι από 2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένοιΔιαδικασίαΓια να ετοιμάσουμε τα κουλουράκια ημίγλυκα με μαύρο σουσάμι προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (αντιστάσεις). Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος δύο μεγάλα, ρηχά ταψιά.Στον κάδο του μίξερ ή σε βαθύ μπολ ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, το χλιαρό νερό και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να αναμειχθούν.Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το αλάτι, ανακατεύουμε ξανά μέχρι να μισοδιαλυθούν και προσθέτουμε το αλεύρι.Προσαρμόζουμε στο μίξερ το φτερό και ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή, λεία και κάπως κολλώδης ζύμη.Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο περισσότερο αλεύρι.Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια περίπου όσο ένα μεγάλο καρύδι και τα πλάθουμε σε λεπτά κορδόνια.Τα πλέκουμε σε πλεξούδες (ή σε όποιο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.