Κουλουράκια λεμονιού
Υλικά 2 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/4 φλ. τσαγιού καλαμποκάλευρο 2 κ. σ. παπαρουνόσπορο 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα 1/4 κ. γλ. αλάτι 1/2 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου 1 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη, συν περισσότερη για το πασπάλισμα 1 1/2 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού 1 1/2 κ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 1 μεγάλο αυγό 2 κ. σ. φρέσκο χυμό λεμονιού Εκτέλεση Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε το αλεύρι με το καλαμποκάλευρο, τον παπαρουνόσπορο, τη σόδα και το αλάτι. Σε ένα μίξερ χτυπήστε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα ξύσματα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το λάδι, το αυγό και το χυμό λεμονιού. Συνεχίστε το ανακάτεμα, περίπου 1 λεπτό, ξύνοντας τις πλευρές όσο χρειάζεται. Προσθέστε τα ξηρά υλικά στο μείγμα του βουτύρου και της ζάχαρης, ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.