Κους κους με λεμόνι, κράνμπερι και ρόκα
Ένα φρέσκο και αρωματικό πιάτο που μπορεί να σταθεί είτε ως σαλάτα είτε ως ελαφρύ κυρίως! Το κους κους συνδυάζεται με ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα και μυρωδικά, δημιουργώντας έναν τέλειο συνδυασμό γεύσεων.Υλικά 225 γρ. κους κους, μαγειρεμένο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας8 μικρά λεμόνια τουρσί (preserved lemons), ψιλοκομμένα μαζί με τη φλούδα180 γρ. αποξηραμένα κράνμπερι120 γρ. κουκουνάρια, καβουρδισμένα160 γρ. φυστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένα125 ml ελαιόλαδο60 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες4 κ.σ. κόκκινο κρασόξιδο1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο1 κ.γ. αλάτι (ή περισσότερο, ανάλογα με τη γεύση)80 γρ. ρόκα Εκτέλεση Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε όλα τα υλικά εκτός από τη ρόκα.Δοκίμασε και ρύθμισε τη γεύση, προσθέτοντας λίγο ακόμη αλάτι αν χρειάζεται.Πρόσθεσε τη ρόκα και ανακάτεψε απαλά.Σέρβιρε αμέσως, είτε σε θερμοκρασία δωματίου είτε ελαφρώς δροσερό. Ιδανικό για μπουφέ, πικνίκ ή ως συνοδευτικό με ψητό...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ







Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.