Κρέμα λεμονιού σερβιρισμένη σε λεμονόκουπες
40' προετοιμασία 8 ώρες αναμονή Σύνολο: 8 ώρες και 40' Υλικά Μερίδες: 6-84-5 μέτρια λεμόνια, γερά και με ομοιόμορφο σχήμα και μέγεθος150 γρ. ζάχαρηελάχιστο αλάτι1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού50 γρ. κορν φλάουρ3 μεγάλα αυγά240 ml χυμός λεμονιού (από 4-5 λεμόνια)600 ml νερό1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιαςΔιαδικασία Για να φτιάξουμε κρέμα λεμονιού σερβιρισμένη σε λεμονόκουπες, αρχικά πλένουμε καλά τα λεμόνια και τα σκουπίζουμε.Στη συνέχεια, με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε ακριβώς στη μέση, από την κορυφή προς τη βάση τους.Με ένα κουτάλι αδειάζουμε τη σάρκα τους, αφήνοντας ανέπαφη τη φλούδα μαζί με το λευκό της μέρος.Αφήνουμε τις λεμονόκουπες στην άκρη.Σε άλλο, μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με τα χέρια μας τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού, τρίβοντας το μείγμα με τα δάχτυλά μας ώστε να απελευθερωθούν τα αιθέρια έλαια του ξύσματος και να αρωματιστεί η ζάχαρη.Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα







Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.