Κρεμώδες κάρυ με λαχανικά και καρύδα για το χειμώνα!
Αυτό το πιάτο είναι ό,τι πιο παρηγορητικό μπορείς να φτιάξεις όταν έχεις στο ψυγείο μαγειρεμένα λαχανικά και θέλεις κάτι ζεστό, αρωματικό και γεμάτο γεύση. Το μυστικό του; Η καρύδα, το τζίντζερ και οι σπόροι μουστάρδας που δίνουν μια εξωτική πινελιά σε κάθε κουταλιά.Υλικά 4 κ.σ. λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο 1 κ.σ. μαύρους σπόρους μουστάρδας 10 φρέσκα ή 20 αποξηραμένα φύλλα κάρυ 150 γρ. μικρά κρεμμυδάκια (shallots), ψιλοκομμένα 3 σκελίδες σκόρδο, λεπτοκομμένες 40 γρ. φρέσκο τζίντζερ, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο 30 γρ. φρέσκο κόλιανδρο (κοτσάνια ψιλοκομμένα, φύλλα χοντροκομμένα) ½-1 κόκκινη πιπερίτσα τσίλι, λεπτοκομμένη (ανάλογα με το πόσο πικάντικο το θέλεις) 2 κ.γ. κουρκουμά 2 κονσέρβες γάλα καρύδας (400 ml η καθεμία) 150 ml ζωμό λαχανικών ή νερό 600 γρ. μαγειρεμένα εποχιακά λαχανικά (π.χ. παστινάκι, πατάτες φούρνου, καρότα ή κολοκύθα) 200 γρ. μαγειρεμένα πράσινα λαχανικά (π.χ. λαχανάκια Βρυξελλών, λάχανο κατσαρό, σπανάκι ή κέιλ) Αλάτι...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.