Κριτσίνια τυριού: Η πιο τραγανή λιχουδιά που φτιάχνεται στο πι και φι!
Αν ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία "δεν μπορώ να σταματήσω στο ένα", τότε αυτή η συνταγή για σπιτικά κριτσίνια τυριού είναι για σένα. Είναι τόσο απλά, τόσο νόστιμα και τόσο... κολλητικά, που θα τα φτιάχνεις ξανά και ξανά. Ιδανικά για το ταπεράκι, για το γραφείο, για παιδικά πάρτι ή απλώς για να συνοδεύσεις το κρασάκι σου με στυλ. Και ναι, είναι homemade μέχρι την τελευταία τριφτή γραβιέρα.Υλικά για περίπου 25 κριτσίνια:250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις100 γρ. τριμμένο τυρί (γραβιέρα, κεφαλοτύρι ή ακόμα και έντονη παρμεζάνα - ανάλογα τα γούστα σου)60 ml ελαιόλαδο100 ml νερό (περίπου)1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)1 κουταλάκι του γλυκού baking powderΣουσάμι ή παπαρουνόσπορος για πασπάλισμα (προαιρετικά)Εκτέλεση:Ανακατεύεις τα στεγνά υλικά. Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε το αλεύρι, το αλάτι, το baking powder και το τυρί. Αν θέλεις λίγο χρώμα και άρωμα, ρίξε και την πάπρικα.Προσθέτεις τα υγρά.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.