Ξεροτήγανα κρητικά
Η ετοιμασία τους είναι μπελαλίδικη, χρονοβόρα και απαιτεί εμπειρία, αλλά με λίγες δοκιμές θα τα καταφέρουμε. Το σημαντικό είναι ότι χρειάζονται δύο άτομα: ένα που αναλαμβάνει το άνοιγμα στο μηχάνημα παρασκευής ζυμαρικών και με τον πλάστη, και ένα δεύτερο που θα αναλάβει το κόψιμο κάθε φύλλου σε λωρίδες και θα τις τηγανίσει. Αν δεν καταναλώσουμε τα ξεροτήγανα αμέσως, παραλείπουμε το βύθισμα στο σιρόπι και το πασπάλισμα με καρύδι, σουσάμι και κανέλα. Μόλις δηλαδή κρυώσουν τα τηγανισμένα ξεροτήγανα, τα κλείνουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο και το αφήνουμε σε χώρο μακριά από υγρασία. Διατηρούνται εκεί για τουλάχιστον 1 μήνα. 3 ώρες προετοιμασία, 45' τηγάνισμα, 1 ώρα αναμονή Σύνολο: 4 ώρες και 45'Υλικά Κομμάτια: για περίπου 70 Για τη ζύμη 900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 60 ml ρακή (ή τσίπουρο) 60 ml χυμός λεμονιού 60 ml ελαιόλαδο + περίπου 2 λίτρα επιπλέον, για το τηγάνισμα Για το σιρόπι 400 γρ. ζάχαρη 360 ml νερό 400 γρ. μέλι 2 κουτ.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.