Αξίζει να το δοκιμάσεις: Το κυδώνι είναι "ταπεινό" και μας κάνει καλό
Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του μοναδικά διατροφικά "διαμάντια", και το κυδώνι είναι σίγουρα ένα από αυτά. Αν και παραδοσιακά συνδέεται με μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού και ζεστά φθινοπωρινά γλυκίσματα, η πραγματική αξία του φρούτου αυτού βρίσκεται σε πιάτα χωρίς ζάχαρη. Το κυδώνι διαθέτει γλυκόξινη γεύση και διακριτικό άρωμα, ενώ η σάρκα του είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που μπορούν να ενισχύσουν την καρδιαγγειακή υγεία και να συμβάλουν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Το φρούτο αυτό, αν και συχνά το παραμελούμε ή το παραβλέπουμε, αποτελεί έναν φυσικό σύμμαχο για την καρδιά μας.Το κυδώνι στο μικροσκόπιο της επιστήμης Οι σύγχρονες επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι το κυδώνι δεν είναι απλώς ένα φθινοπωρινό φρούτο για γλυκά πιάτα. Ερευνητές αναλύοντας πλήθος μελέτων σχετικά με το φρούτο αυτό, από τα φύλλα, τους σπόρους και τη σάρκα του, διαπίστωσαν ότι διαθέτει σημαντικές καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες. Σύμφωνα με τα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του μοναδικά διατροφικά "διαμάντια", και το κυδώνι είναι σίγουρα ένα από αυτά. Αν και παραδοσιακά συνδέεται με μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού και ζεστά φθινοπωρινά γλυκίσματα, η πραγματική αξία του φρούτου αυτού βρίσκεται σε πιάτα χωρίς ζάχαρη. Το κυδώνι διαθέτει γλυκόξινη γεύση και διακριτικό άρωμα, ενώ η σάρκα του είναι πλούσια σε...
Πολυμέσα







Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.