Λαβράκι στον φούρνο με κουνουπίδι και πατάτες
Μερίδες: 4 8 φιλέτα λαβράκι (από 4 λαβράκια δηλαδή - βρίσκουμε νωπά, συσκευασμένα, αλλά και κατεψυγμένα στα σούπερ μάρκετ ή μπορούμε να ζητήσουμε από τον ψαρομανάβη μας να τα φιλετάρει) 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ξερό, τριμμένο 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν 4 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες, ακαθάριστες και ελαφρώς κοπανισμένες ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι 400 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες όπως για τηγανητές 1/2 κουνουπίδι, σε πολύ μικρά μπουκετάκια 60 ml ελαιόλαδο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι ΔιαδικασίαΓια να φτιάξουμε λαβράκι στον φούρνο με κουνουπίδι και πατάτες, αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στη λειτουργία του αέρα.Στη συνέχεια, ανακατεύουμε, σε ένα μεγάλο μπολ, τo θυμάρι, το δεντρολίβανο, το πιπέρι καγιέν, το σκόρδο, το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.Ρίχνουμε στο μπολ τις πατάτες και το κουνουπίδι και ανακατεύουμε.Αδειάζουμε σε μεγάλο ταψί...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα







Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.