Λαζάνια με κιμά
Κλασική ιταλική comfort food συνταγή με πλούσια σάλτσα κιμά, λιωμένα τυριά και κρεμώδη μπεσαμέλ. Ψήνονται στον φούρνο μέσα σε λαδόκολλα, παραμένοντας ζουμερά και γεμάτα άρωμα. Ιδανικό φαγητό για το οικογενειακό τραπέζι!ΥλικάΓια τη σάλτσα κιμά 4 κ.σ. ελαιόλαδο 1.250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο (ή μισό μοσχάρι - μισό χοιρινό) 1 φέτα μπέικον ψιλοκομμένο 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 καρότα ψιλοκομμένα 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα 2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 2 συσκ. ντομάτες αποφλοιωμένες (800 γρ.) 1 φλ. κρασί 2 δαφνόφυλλα 1 κλων. θυμάρι 2 κλων. μαϊντανό Αλάτι, πιπέρι 1 φλ. γάλα (προαιρετικά)Για την κρέμα 1½ λίτρο γάλα 6 κ.σ. κορν φλάουρ 50 γρ. βούτυρο 2 πρέζες μοσχοκάρυδο Αλάτι, πιπέρι ¼ φλ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα 1 αυγόΓια το ταψί 1 συσκ. λαζάνια 200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη 150 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη Λίγο ελαιόλαδοΕκτέλεσηΣάλτσα κιμά Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα. Σοτάρουμε τον κιμά με το μπέικον 7-8΄ να αλλάξει...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.