Λινγκουίνι με τρία "αυγά": ταραμά μπακαλιάρου, αυγοτάραχο κεφάλου και μπρικ σολομού
10' προετοιμασία 15' μαγείρεμα Σύνολο: 25' Υλικά Μερίδες: 4-5 500 γρ. (1 πακέτο) λινγκουίνι 2 φέτες ψωμί χωρίς την κόρα, κατά προτίμηση ελαφρώς μπαγιάτικο 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα 3 κουτ. σούπας λευκός ταραμάς 1 πιπερίτσα τσίλι, πολύ ψιλοκομμένη (ή λίγο μπούκοβο καυτερό) χυμός και ξύσμα από 1/2 λεμόνι 2-3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο 1 βαζάκι (50 γρ.) μπρικ (αυγά σολομού) 50 γρ. αυγοτάραχο, σε λεπτές φέτες, χωρίς το περίβλημα 100 ml ελαιόλαδο + 2-3 κουτ. σούπας επιπλέον αλάτι Διαδικασία Για τα λινγκουίνι με τρία "αυγά", ξεκινάμε και θρυμματίζουμε το ψωμί στον πολυκόφτη μέχρι να γίνει λεπτά ψίχουλα. Αν είναι φρέσκο, είναι προτιμότερο να το φρυγανίσουμε ελαφρώς, μέχρι απλώς να στεγνώσει χωρίς να ροδίσει, ώστε να δουλευτεί πιο εύκολα στον πολυκόφτη.Αδειάζουμε τα ψίχουλα σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο, το...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.