πριν από  7 ώρες 9 λεπτά

Vita.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Μέχρι σήμερα, πιστεύαμε ότι η κατανάλωση πολλών λιπαρών φαγητών βλάπτει το έντερο μακροπρόθεσμα, μέσα σε μήνες ή και χρόνια. Τώρα, επιστήμονες από την Αυστραλία, υποστηρίζουν ότι οι αλλαγές στο έντερο γίνονται πολύ πιο γρήγορα - μέσα σε μόλις 48 ώρες. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Immunity, έδειξε πως η κατανάλωση λιπαρών γευμάτων μειώνει τη δράση των ειδικών ανοσοκυττάρων ILC3, τα οποία παράγουν μια ουσία κρίσιμη για την προστασία του εντερικού τοιχώματος, την ιντερλευκίνη-22 (IL-22). Αυτή η ουσία είναι απαραίτητη για να διατηρεί το έντερο ανθεκτικό σε βλαβερά μικρόβια και τοξίνες. Όταν μειώνεται η παραγωγή της IL-22, το έντερο γίνεται πιο "διαπερατό" - μια κατάσταση γνωστή ως "Σύνδρομο Διαρρέοντος Εντέρου" (Leaky Gut Syndrome). Αυτό επιτρέπει σε μικρόβια και τοξίνες να περνούν από το έντερο στην κυκλοφορία του αίματος, αυξάνοντας τη φλεγμονή και το ρίσκο για διάφορα προβλήματα υγείας. Όπως εξηγούν οι ερευνητές...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: fitness
    Palo presentation