Μακαρονάδα φούρνου με τόνο και αντζούγιες: νόστιμο και χορταστικό
Αν λαχταράς κάτι ζεστό, τυρένιο και γεμάτο γεύση αλλά δεν έχεις πολύ χρόνο για μαγείρεμα, αυτή η συνταγή είναι ό,τι πρέπει. Ο συνδυασμός του τόνου με τα ζυμαρικά και την κρεμώδη σάλτσα θα σε κάνει να τη βάλεις στο εβδομαδιαίο μενού σου. Το καλύτερο; Ψήνεται στον φούρνο και η τραγανή επιφάνεια με τις αντζούγιες απογειώνει τη νοστιμιά!Υλικά30γρ. βούτυρο ανάλατο½ κ.γ. σπόροι κύμινου (καραγουέι)30γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις500ml πλήρες γάλα100γρ. κρέμα τυριού (cream cheese)Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι½ κρεμμύδι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο130γρ. τόνος σε κονσέρβα, στραγγισμένος και θρυμματισμένος160γρ. ζυμαρικά (μακαρονάκι, πένες ή φουζίλι), βρασμένα και στραγγισμένα60-80γρ. τριμμένη φρυγανιά6-8 φιλέτα αντζούγιας, κομμένα στη μέση κατά μήκοςΕκτέλεσηΠροθερμαίνεις τον φούρνο στους 200°C.Σε ένα τηγάνι, λιώνεις το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Όταν αρχίσει να αφρίζει, ρίχνεις τους σπόρους κύμινου και σοτάρεις για 1-2 λεπτά μέχρι να...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.