Μαλακά καραμελωμένα μήλα: η πιο γλυκιά απόλαυση του φθινοπώρου
Αν αγαπάς τα καραμελωμένα μήλα αλλά αποφεύγεις τα πολύ σκληρά λόγω... δοντιών, αυτή η εκδοχή είναι για σένα! Πρόκειται για μια πιο μαλακή, πιο "σοφιστικέ" συνταγή που ετοιμάζεται μέσα σε μόλις 10 λεπτά και σου επιτρέπει να επιλέξεις: θα τα βουτήξεις ολόκληρα στην καραμέλα ή θα τους χαρίσεις μια κομψή, καραμελένια δίνη;Υλικά 6-8 μικρά μήλα, κρύα από το ψυγείο 8 ξυλάκια για γλειφιτζούρια 400 γρ. μαλακές γαλακτοκαραμέλες 1 κ.γ. νιφάδες θαλασσινού αλατιού Ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί, καβουρδισμένη καρύδα, αποξηραμένα φρούτα ή ό,τι άλλο θέλεις για διακόσμηση (προαιρετικά)ΕκτέλεσηΠροετοιμασία: Στρώσε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Πέρασε τα μήλα στα ξυλάκια και βάλε τα ξανά στο ψυγείο.Η καραμέλα: Ξετύλιξε τις καραμέλες και βάλε τες σε κατσαρολάκι μαζί με 4 κουταλιές νερό. Ζέστανέ τες σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας που και που, μέχρι να λιώσουν και να δημιουργηθεί μια λεία σάλτσα.Βράσιμο: Ανέβασε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.