Μανιτάρια σε κόκκινο κρασί, με πουρέ από αγκινάρες Ιερουσαλήμ και καψαλισμένο κουνουπίδι
Για το σερβίρισμα, ο σεφ προτείνει να πάρουμε 4 μικρά κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο, να τα περάσουμε από ένα αραιό κουρκούτι από αλεύρι και νερό και να τα τηγανίσουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Με τα κλωνάρια αυτά διακοσμούμε κάθε μερίδα. 40' προετοιμασία, 1 ώρα μαγείρεμα Σύνολο: 1 ώρα και 40'Υλικά Μερίδες: 4-6 8 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο, καθαρισμένα με νοτισμένο πανάκι 800 γρ. αγκινάρες Ιερουσαλήμ (τοπιναμπούρ), ξεφλουδισμένες, κομμένες σε μικρά καρέ 250 γρ. βούτυρο αγελάδας 200 ml κόκκινο ξηρό κρασί 20 ml καλής ποιότητας κόκκινο ξίδι 1 σκελίδα σκόρδο, καθαρισμένη και ολόκληρη ελάχιστο κύμινο σε σκόνη 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι 30 κρεμμυδάκια για στιφάδο, ξεφλουδισμένα και ζεματισμένα για 10 λεπτά σε νερό που κοχλάζει 1 κουτ. σούπας σπόροι κόλιανδρου, σπασμένοι στο γουδί 100 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά 250 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη μερικές σταγόνες λάδι τρούφας (προαιρετικά) 20 μπουκετάκια από κουνουπίδι 50 ml...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.