Μαντί με κιμά, σκορδάτο γιαούρτι και σάλτσα εσμέ
"Τα γεμιστά ζυμαρικά έχουν τεχνική και λεπτή δουλειά και μια ευαισθησία, και πάντα με ενθουσίαζαν. Μαντί και άλλα τέτοια γεμιστά ζυμαρικά έκαναν στη γειτονιά μου. Είτε τα πεις χινκάλι, είτε ντάμπλινγκ, είτε ραβιόλι, είτε μαντί, για μένα είναι ένας μαγικός κόσμος"., λέει Γιώργος Ζαννάκης, σεφ στο εστιατόριο Ηλιόπετρα. 1 ώρα και 30' προετοιμασία 1 ώρα μαγείρεμα 1 ώρα αναμονή Σύνολο: 3 ώρες και 30'Υλικά Μερίδες: 5-6 200 γρ. βούτυρο αγελάδας, για το σοτάρισμα των μαντί Για τη ζύμη 580 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 αυγά 1 κοφτό κουτ. γλυκού αλάτι περίπου 250 ml νερό Για τη γέμιση 200 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά 1/2 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Για το σκορδάτο γιαούρτι 6 κουτ. σούπας γιαούρτι αγελαδινό 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Για τη σάλτσα εσμέ 4 ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες, σε μικρά καρέ 2 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος, τριμμένος 2 πιπερίτσες τσίλι, ψιλοκομμένες 2/3...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.