Μαρμελάδα δαμάσκηνο: Μια 100% φυσική συνταγή χωρίς ζάχαρη ή άλλα υποκατάστατα
istock Οι μαρμελάδες είναι ένας υπέροχος τρόπος να κρατάς τα φρούτα "ζωντανά" όλο τον χρόνο. Μια κουταλιά πάνω σε φρυγανιά, γιαούρτι ή βρώμη αρκεί για να πάρεις όλη την απόλαυση. Όμως, πίσω από τις περισσότερες έτοιμες "χωρίς ζάχαρη" μαρμελάδες του εμπορίου, κρύβεται μια μικρή παγίδα: περιέχουν χυμό φρούτων, όπως μήλου ή σταφυλιού, που μεταβολικά δεν διαφέρει σχεδόν καθόλου από τη ζάχαρη. Περιέχει φρουκτόζη και γλυκόζη, αλλά χωρίς τις φυτικές ίνες του ολόκληρου φρούτου, κάτι που σημαίνει ότι απορροφάται γρήγορα και ανεβάζει απότομα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Από την άλλη, οι εκδοχές με υποκατάστατα ζάχαρης (όπως ασπαρτάμη, σουκραλόζη, στέβια ή ερυθριτόλη) δεν είναι απαραίτητα πιο "αθώες". Η μακροχρόνια χρήση γλυκαντικών φαίνεται να μην βοηθά ουσιαστικά στη ρύθμιση του βάρους και μάλιστα έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2 και καρδιαγγειακές παθήσεις. Οπότε, τι κάνεις όταν θέλεις να απολαύσεις μαρμελάδα χωρίς να...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.