Μαροκινές πιπεριές γεμιστές με κουσκούς και κουκουνάρι
30' προετοιμασία 50' μαγείρεμα 5' αναμονή Σύνολο: 1 ώρα και 25' Υλικά Μερίδες: 4 10 μεγάλες πιπεριές κέρατο 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο 1/2 μικρή μελιτζάνα φλάσκα, καθαρισμένη και τριμμένη 1 κολοκυθάκι, ψιλοτριμμένο 1 ώριμη ντομάτα, τριμμένη 3 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου + 3 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα 50 γρ. κουκουνάρια, καβουρδισμένα σε τηγάνι χωρίς λάδι για 3 - 4 λεπτά 150 γρ. κουσκούς (το δημητριακό, όχι το ζυμαρικό) 60 ml ελαιόλαδο + για το άλειμμα του ταψιού αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Για την κρούστα 80 γρ. τριμμένη φρυγανιά 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη τα φύλλα από 2 - 3 κλωνάρια θυμάρι, ψιλοκομμένο (ή 1 κουτ. γλυκού ξερό)Διαδικασία Για τις μαροκινές πιπεριές γεμιστές με κουσκούς και κουκουνάρι, αρχικά προθερμαίνουμε το γκριλ.Στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου και αραδιάζουμε τις πιπεριέςΒάζουμε το ταψί στην πιο ψηλή σκάλα και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά από κάθε πλευρά.Αποσύρουμε, αφήνουμε λίγο να...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.