Μαρούλι, σπανάκι και σαλάτες σε σακουλάκι: Πόσο ασφαλή είναι, ακόμα κι αν τα πλύνεις;
iStock Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούς πως "η σαλάτα είναι το πιο υγιεινό πιάτο που μπορείς να βάλεις στο τραπέζι σου". Όμως η αλήθεια είναι λίγο πιο περίπλοκη. Σύμφωνα με τη διατροφολόγο και επιστήμονα τροφίμων Jessica Gavin, CFS, CCS, τα φυλλώδη λαχανικά όπως το μαρούλι και το σπανάκι μπορούν να μολυνθούν σε πολλά στάδια της παραγωγής τους, από το χωράφι μέχρι το ψυγείο σου. Δεν είναι τυχαίο ότι μια μελέτη του 2024 τα συνδέει με περίπου 2 εκατομμύρια περιστατικά τροφικών λοιμώξεων κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι αναπόφευκτο: σε προστατεύει πραγματικά το σχολαστικό πλύσιμο; Τα 5 καλύτερα πράσινα φυλλώδη λαχανικά που είναι σούπερ θρεπτικά και μαγειρεύονται εύκολα Γιατί τα φυλλώδη λαχανικά μολύνονται τόσο εύκολα "Τα φυλλώδη συνδέονται συχνά με τροφικές λοιμώξεις, γιατί μπορούν να μολυνθούν σε πολλά στάδια πριν φτάσουν στο πιάτο σου", εξηγεί η Gavin, μιλώντας στο Health. Το νερό άρδευσης, η κοπριά ως...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.