Μαυρίζουν τα χόρτα στο βράσιμο; To hack για να τα διατηρείς καταπράσινα
istock Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι διατροφικός θησαυρός: γεμάτα βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες, δίνουν γεύση, χρώμα και φρεσκάδα στο πιάτο σου. Από το σπανάκι και τη ρόκα μέχρι το μπρόκολο και τα βλίτα, τα χόρτα αποτελούν βάση για σαλάτες, συνοδευτικά, ακόμα και κυρίως πιάτα. Όταν είναι σωστά μαγειρεμένα, κρατάνε το ζωηρό τους χρώμα και την ελαφριά τραγανότητά τους - και τότε είναι απλά τέλεια. Όμως, πόσες φορές τα χόρτα δεν σου έχουν λιώσει ή σου έχουν μαυρίσει στο μαγείρεμα; Ή τα έχεις παραβράσει και έγιναν άχρωμα και άνοστα, ή δεν πρόλαβες να τα αποσύρεις έγκαιρα και έχασαν όλη τους τη ζωντάνια. Μην ανησυχείς, υπάρχει ένα μικρό αλλά μαγικό hack από τη Madame Ginger, που μπορεί να σου λύσει τα χέρια και να κρατήσει τα λαχανικά σου φρέσκα και πράσινα σαν να βγήκαν μόλις απ' τον κήπο! Το hack για να μη μαυρίζουν τα χόρτα σου Όταν βράζεις τα χόρτα, βάζεις στην κατσαρόλα λίγο αλάτι και προσπαθείς να τα βράσεις με το ρολόι 5...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.