Μέδουσα σαλάτα: Ένας οδηγός για την κατανάλωσή της
Ενώ για τους περισσότερους η μέδουσα είναι απλώς ένα θαλάσσιο πλάσμα που συναντάμε στην παραλία, σε πολλές ασιατικές κουζίνες θεωρείται εδώ και αιώνες μια εκλεκτή λιχουδιά. Η υφή της, που μοιάζει με ζελέ και είναι ταυτόχρονα τραγανή, την καθιστά ένα μοναδικό συστατικό σε σαλάτες και άλλα πιάτα. Αν είστε τολμηροί και θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, αυτό το άρθρο θα σας δώσει μια ιδέα για το πώς μπορείτε να την εντάξετε στη μαγειρική σας. Τι Μέδουσα Χρησιμοποιούμε; Δεν είναι όλες οι μέδουσες βρώσιμες. Οι πιο συνηθισμένες βρώσιμες ποικιλίες είναι οι Rhizostoma undulata (μια μεγάλη μέδουσα που συχνά αποκαλείται "μέδουσα-βαρέλι" ή "αγγλική μέδουσα") και η Stomolophus meleagris (γνωστή και ως "κανονιοφόρος μέδουσα"). Συνήθως, η μέδουσα που πωλείται για κατανάλωση έχει ήδη υποστεί επεξεργασία, η οποία περιλαμβάνει την αφαίρεση του νερού και την ξήρανσή της, συχνά με αλάτι και στυπτηρία. Αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητη για την...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.