Μελιτζάνα παρμιτζάνα: το πιο cozy ιταλικό πιάτο για το τραπέζι σου
Ένα πιάτο που θυμίζει Ιταλία με την πρώτη μπουκιά! Η μελιτζάνα παρμιτζάνα είναι από αυτές τις comfort συνταγές που σερβίρεις στο τραπέζι και κλέβουν την παράσταση, χωρίς να χρειάζονται περίπλοκες τεχνικές. Ζουμερή σάλτσα ντομάτας, λιωμένα τυριά και μελιτζάνα που ψήνεται μέχρι να γίνει βελούδινη - συνδυασμός που δύσκολα θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Υλικά Για τις μελιτζάνες:2 μεγάλες μελιτζάνες, κομμένες σε λεπτές φέτες (περίπου 5 χιλ./¼ in)2 κ.σ. ελαιόλαδο100 γρ. ρικότα100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη (ή άλλο σκληρό τυρί κατάλληλο για χορτοφάγους)100 γρ. μοτσαρέλα σε φέτεςθαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι Για τη σάλτσα ντομάτας:2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένολίγο ελαιόλαδο2 κονσέρβες ψιλοκομμένες ντομάτες (2 x 400 γρ.)2 κ.γ. ρίγανη ξερή125 ml κόκκινο κρασί ΕκτέλεσηΆλειψε τις φέτες μελιτζάνας με ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές. Ζέστανε μια γκριλιέρα και ψήσε τις φέτες για 2-3 λεπτά από κάθε...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.