Μια πανάλαφρη τάρτα με ανθότυρο, ωδή στην άνοιξη
Όταν μπλοκάρω στο αέναο, βασανιστικό ερώτημα "τι θα φάμε πάλι σήμερα;" κι όταν δεν θέλω να μπω στην κουζίνα για ατέλειωτες ώρες, οι τάρτες έρχονται πρώτες στο μυαλό μου. Οι περισσότερες είναι εύκολες, γρήγορες και σηκώνουν άπειρους συνδυασμούς και αυτοσχεδιασμούς. Την άνοιξη, με τα τόσα ζαρζαβατικά και τα δικά μας πεντανόστιμα χλωρά τυριά, το θέμα γίνεται ακόμα πιο εύκολο. Οι ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές τάρτες έχουν κι άλλο ένα καλό: όσο νόστιμες είναι, άλλο τόσο είναι κι ελαφριές, παρόλο που είναι χορταστικές. Όταν λέω ελαφριές δεν εννοώ ακριβώς διαιτητικές γιατί αρνούμαι σθεναρά να χρησιμοποιήσω οποιοδήποτε προϊόν αναγράφει τη λέξη 'light', γνωρίζοντας πως όπου υπάρχει αυτή η διαβολολέξη το υλικό έχει υποστεί τέτοια χημική επεξεργασία, που τελικά γίνεται βλαβερό, χώρια που χάνει όλη του τη γεύση. Η λέξη ελαφριά εδώ έχει να κάνει με τη φίνα γεύση και το άρωμα από τα λίγα εποχικά, εκλεκτά υλικά και την απουσία πολύ λιπαρών στοιχείων...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.