Μοσχαράκι με πουρέ πατάτας και σάλτσα κρασιού: Το απόλυτο σπιτικό γεύμα
Σε ημέρες που ζητάμε θαλπωρή, σπιτική φροντίδα και νοστιμιά, ένα πιάτο με μοσχαράκι μαγειρεμένο αργά και τρυφερά, συνοδευμένο από βελούδινο πουρέ πατάτας και μια αρωματική σάλτσα κρασιού, είναι ό,τι πιο παρηγορητικό μπορούμε να βάλουμε στο τραπέζι μας. Αυτό το κλασικό πιάτο δεν είναι μόνο χορταστικό, αλλά και κομψό. Είτε για οικογενειακό τραπέζι, είτε για ένα ήσυχο βραδινό γεύμα με αγαπημένα πρόσωπα, το μοσχαράκι με πουρέ είναι πάντα μια σταθερή αξία.Υλικά (για 4 άτομα)Για το μοσχαράκι: 800 γρ. μοσχάρι (ιδανικά σπάλα ή ποντίκι), κομμένο σε μερίδες 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο 1 ποτήρι κόκκινο κρασί 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες 1 φύλλο δάφνης 2-3 κόκκοι μπαχάρι Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι 4 κ.σ. ελαιόλαδοΓια τον πουρέ: 5 μεγάλες πατάτες 1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα (ζεστό) 2 κ.σ. βούτυρο Αλάτι - πιπέρι Προαιρετικά: μια πρέζα μοσχοκάρυδοΕκτέλεσηΓια το μοσχαράκι: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.