Μοσχαράκι τας κεμπάπ
Η Σμυρνιά Ζαχαρούλα Μπαξεβάνη μάς άνοιξε το σπίτι της στη Νέα Κρήνη, τον παραθαλάσσιο οικισμό της Καλαμαριάς, και μαζί με άλλες Μικρασιάτισσες από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Προσφύγων Μικρασιατών Νέας Κρήνης μάς μαγείρεψαν πιάτα των προγόνων τους. Η Ελένη Δεμπιάζη έφτιαξε αυτό το καταπληκτικό τας κεμπάπ. 15' προετοιμασία 1 ώρα και 45' μαγείρεμα Σύνολο: 2 ώρες Υλικά Μερίδες: 6 1 κιλό μοσχαρίσια ελιά, σε κομμάτια 3 εκ. 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 100 ml κόκκινο ξηρό κρασί 2 κουτ. γλυκού πελτές ντομάτας 5 ώριμες ντομάτες, τριμμένες 6-7 κόκκοι μπαχάρι 1 ξυλάκι κανέλα 1 φύλλο δάφνης 400 ml νερό 200 ml ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Διαδικασία Για να φτιάξουμε μοσχαράκι τας κεμπάπ αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του μοσχαριού.Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.