Μουσακάς πολυώροφος, ψημένος σε μπεν μαρί (!), ζουμερός και αφράτος
Newsroom 14.06.2025 • 17:30 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Έχουμε συνηθίσει το ψήσιμο σε μπεν μαρί (δηλαδή την τοποθέτηση του ταψιού ή της φόρμας σε ένα άλλο, μεγαλύτερο ταψί, μισογεμάτο με καυτό νερό) κυρίως σε γλυκά όπως κρέμες, ρυζόγαλα φούρνου, πουτίγκες και διάφορα είδη τσίζκεϊκ. Όμως, πρώτη φορά συναντήσαμε μουσακά ψημένο με τον ίδιο τρόπο! Κι αυτό γιατί με το ψήσιμο αυτό η κρούστα της μπεσαμέλ ροδίζει, αλλά δεν ξεραίνεται, η ίδια η κρέμα γίνεται πιο αφράτη και ζουμερή και τα πλαϊνά του φαγητού που έρχονται σε επαφή με τα τοιχώματα του ταψιού δεν ξεραίνονται. Εξάλλου, τα προψημένα λαχανικά έχουν χάσει την περισσότερη υγρασία τους και με τους ατμούς του μπεν μαρί θα γίνουν ζουμερά, δεν θα στεγνώσουν. Κι άλλη μία ιδιαιτερότητα της συνταγής: ο κιμάς μπαίνει σε δύο ορόφους, φτιάχνοντας κομμάτια ψηλά, μερακλίδικα, με απανωτές διαφορετικές στρώσεις. Η συμβουλή του μάγειρα: συναρμολογήστε τον μουσακά, βάλτε τον στο ψυγείο για 1 βράδυ, για να...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.