Μπακαλιάρος λεμονάτος με πατάτες
20' προετοιμασία 40' μαγείρεμα 2 ημέρες αναμονή Σύνολο: 2 ημέρες και 1 ώραΥλικά Μερίδες: 4-5 1 κιλό φιλέτο παστού μπακαλιάρου, ξαλμυρισμένο1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια, λεπτοκομμένα2 μέτρια πράσα, σε λεπτές ροδέλες500 γρ. πατάτες, καθαρισμένες, κομμένες σε μέτρια κομμάτιατα φύλλα από 1 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα2 κουτ. σούπας κορν φλάουρχυμός από 1 λεμόνι160 ml ελαιόλαδοαλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέριΔιαδικασία Για να φτιάξουμε μπακαλιάρο λεμονάτο με πατάτες, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μεγάλη κατσαρόλα, το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα) και τα πράσα για 5-6 λεπτά, μέχρι να ξανθύνουν και να μαραθούν.Προσθέτουμε τις πατάτες και 250-300 ml νερό.Αλατίζουμε με φειδώ και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Σιγομαγειρεύουμε για περίπου 10-12 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν οι πατάτες.Σκορπίζουμε τον μισό μαϊντανό, χωρίς να ανακατέψουμε, και ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού: θα πρέπει...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.