Μπακαλιάρος πλακί, ζουμερός και ντοματένιος
Newsroom 20.06.2025 • 13:23 Κοινοποίηση 0 Σχόλια "Ο μπακαλιάρος πλακί είναι η μυρωδιά που μου θυμίζει τη γειτονιά μου. Τα ψάρια οι περισσότεροι τα έτρωγαν πλακί και όταν τα μαγείρευαν, όλη η γειτονιά ήταν σε αναβρασμό", λέει ο Γιώργος Ζαννάκης, σεφ στο εστιατόριο Ηλιόπετρα, που μας έδωσε αυτή την συνταγή.Υλικά Μερίδες: 4 4 φιλέτα μπακαλιάρου, φρέσκα ή κατεψυγμένα και ξεπαγωμένα, βάρους περίπου 250 γρ. το καθένα 2 ξερά κρεμμύδια, σε χοντρές στρογγυλές φέτες 1 σκελίδα σκόρδο, σε λεπτά φετάκια 1 κιλό ώριμες ντομάτες, τριμμένες τα φύλλα από 1 κλωνάρι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένα 1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι 2 φύλλα δάφνης 2 ώριμες ντομάτες, σφιχτόσαρκες, σε στρογγυλές φέτες 1 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη 40 ml ελαιόλαδο + επιπλέον, για το ταψί αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ΔιαδικασίαΓια να φτιάξουμε μπακαλιάρο πλακί, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μέτρια κατσαρόλα, το μετρημένο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά.Στη συνέχεια...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.