Μπακλαβαδάκια νηστίσιμα με δυο ξηρούς καρπούς
Νικολέτα Δελατόλα-Φωσκόλου 08.06.2025 • 18:45 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Ενα θεϊκό σιροπιαστό γλυκό! Νηστίσιμα μπακλαβαδάκια με δυο ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο. Εκτός από τα αμύγδαλα και τα καρύδια, η γέμιση περιέχει και παξιμάδι. 1 ώρα προετοιμασία 30' ψήσιμο 4 ώρες αναμονή Σύνολο: 5 ώρες και 30'Υλικά Κομμάτια: 30-40 500 γρ. φύλλα κρούστας 250 γρ. καρυδόψιχα, καλά σπασμένη 250 γρ. αμυγδαλόψιχα, καλά σπασμένη 1 κούπα τριμμένο εφτάζυμο παξιμάδι ή φρυγανιά 1 κουτ. σούπας κανέλα σε σκόνη 1/4 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη 1 κούπα (200 γρ.) ζάχαρη 1 κούπα (200 γρ.) ελαιόλαδο, για το άλειμμα των φύλλων και του ταψιού Σιρόπι 200 ml (1 κούπα) νερό 500 γρ. (2 1/2 κούπες) ζάχαρη ή μέλι 2 κουτ. σούπας μέλι (αν χρησιμοποιήσουμε ζάχαρη) Κομμάτια: 30-40 500 γρ. φύλλα κρούστας 250 γρ. καρυδόψιχα, καλά σπασμένη 250 γρ. αμυγδαλόψιχα, καλά σπασμένη 1 κούπα τριμμένο εφτάζυμο παξιμάδι ή φρυγανιά 1 κουτ. σούπας κανέλα σε σκόνη 1/4 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.