Μπρουσκέτα με θαλασσινή γεύση και σαλάτα με καβούρι και καψαλισμένο ραντίτσιο
Αν θες να εντυπωσιάσεις με ένα πιάτο που φέρνει τη θάλασσα στο τραπέζι σου, αυτή η συνταγή είναι για σένα. Έχει όλα τα αρώματα της ακτής - φύκια, όστρακα, καβούρι - συνδυασμένα με τραγανή μπρουσκέτα και δροσερή σαλάτα. Υλικά Για την επικάλυψη250γρ. λευκόφυκο έτοιμο (κονσέρβα)50γρ. βρώμηφρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι25γρ. βούτυρο1 πράσο ψιλοκομμένο250γρ. μαγειρεμένα κοκκύλια (cockles)λίγο ξίδι μπίρας (προαιρετικά)50γρ. λίπος από μπέικον8 φέτες καπνιστό μπέικον, τραγανό Για τη σάλτσα (dressing)6 κ.σ. ελαιόλαδο2 κ.σ. ξίδι μπίρας2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος1 κ.σ. χυμός λεμονιού1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη1 κ.γ. βασιλικός αποξηραμένος1 πρέζα μπούκοβο1 πρέζα ρίγανη αποξηραμένη Για τη σαλάτα με καβούρι και ραντίτσιο4 κεφαλάκια ραντίτσιο (ή σικορέ), κομμένα στα τέσσεραελαιόλαδο για άλειμμα1 καβούρι καθαρισμένο (dressed crab)12 ντοματίνια ψιλοκομμένα¼ αγγούρι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους1 πρέζα πιπέρι Espelette (ή πάπρικα)1 μαρούλι...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.