Ντομάτες γεμιστές: 16 συνταγές πιο καλοκαιρινές δε γίνεται
Newsroom 13.06.2025 • 15:18 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Το ταψί με τα γεμιστά, ένα σύμβολο του καλοκαιριού. Οι ντομάτες στριμωγμένες, μπόλικες -ας περισσέψουν, δεν πειράζει, τα γεμιστά είναι ακόμα καλύτερα την επόμενη μέρα, ιδανικά κρύα, κατευθείαν από το ψυγείο-, σπάταλες στο λάδι τους, να μένει στο πιάτο για βούτες. Αν έχει μείνει και λίγο ρύζι που δεν χώρεσε να το καπακώσεις μέσα στα λαχανικά. θα πέσει χύμα στο ταψί. Θα ρουφήξει λάδι, μπορεί και να "αρπάξει" λίγο και να ξεροψηθεί. Και η διαδικασία των γεμιστών έχει τη δική της χάρη. Οι ντομάτες και τα άλλα λαχανικά που συμμετέχουν πολλές φορές στη συνταγή απλωμένα στον πάγκο της κουζίνας, να μυρίζουν σαν καλοκαιρινό μποστάνι. Και μετά, τσίκι τσίκι το άδειασμα με το κουταλάκι. Μπελαλίδικο αλλά και λίγο διαλογισμός, κουβέντα με τον εαυτό σου. Και στο τέλος το μεγάλο κόλπο: η ντομάτα ξανά πίσω στην ντομάτα, με ρύζι και, κατά προτίμηση, πολλά, πολλά μυρωδικά, μέχρι να πρασινίσει η γέμιση. Να...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.