Ντοντουρμάς, το τουρκικό παγωτό
Το παραδοσιακό τουρκικό παγωτό dondurma έχει ως βασικό συστατικό του το σαλέπι. Το σαλέπι όμως προέρχεται από είδη άγριας ορχιδέας που απειλούνται με εξαφάνιση. Προστατεύονται από τη νομοθεσία και απαγορεύεται αυστηρά η συλλογή τους. Γι' αυτόν τον λόγο χρησιμοποιούμε ως πηκτική ουσία τον νισεστέ", εξηγεί ο Γιώργος Ψάλτης, που γεννήθηκε στο χωριό Ασώματοι Ροδόπης. 30' προετοιμασία 16 ώρες αναμονή Σύνολο: 16 ώρες και 30' Υλικά Μερίδες: 6-7 1 λίτρο γάλα, κατά προτίμηση πρόβειο (βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και στα περισσότερα γαλακτοπωλεία) 130 γρ. ζάχαρη 2 κουτ. γλυκού νισεστές 1/2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιαςΓια το σερβίρισμα (προαιρετικά) τριμμένοι ξηροί καρποί γλυκό κουταλιού με το σιρόπι του Διαδικασία Για να φτιάξουμε ντοντουρμά, αρχικά βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα.Στη συνέχεια, τα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν βράση.Μετριάζουμε τη φωτιά και βράζουμε για περίπου 7 λεπτά ή για όσο χρειάζεται ώστε το...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.