Ο νο 1 συνδυασμός τροφίμων που αποφεύγουν οι καρδιολόγοι και τι τρώνε αντ' αυτού
Οι καρδιακές παθήσεις παραμένουν η κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως και η διατροφή παίζει κεντρικό ρόλο στην πρόληψη και την εξέλιξή τους. Ενώ δίνεται μεγάλη προσοχή σε μεμονωμένα τρόφιμα, όπως το κόκκινο κρέας και τα trans λιπαρά, οι καρδιολόγοι δίνουν πλέον έμφαση σε έναν άλλο κρίσιμο -και συχνά υποτιμημένο- παράγοντα: τους επιβλαβείς συνδυασμούς τροφίμων. Αυτό το άρθρο αναλύει συγκεκριμένους συνδυασμούς τροφίμων που μπορεί να αυξήσουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, όπως υποστηρίζουν ειδικοί για την υγεία της καρδιάς.Γιατί ορισμένοι συνδυασμοί τροφίμων βλάπτουν την υγεία της καρδιάς; Ορισμένοι συνδυασμοί τροφίμων ενισχύουν τις αρνητικές επιπτώσεις κάθε ενός μεμονωμένου συστατικού, οδηγώντας σε μεταβολική καταπόνηση, απότομες αυξήσεις σακχάρου στο αίμα, φλεγμονή και αρτηριακή βλάβη. Όταν τα υπερεπεξεργασμένα λίπη, οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες και η περίσσεια νατρίου (πολύ αλάτι) συνδυάζονται, δημιουργούν μια "τέλεια καταιγίδα" για...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.