πριν από  3 ημέρες 1 ώρα

Shape.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


iStock Κοίτα να δεις, που όσοι τρώμε το καρπούζι με φέτα, δεν είμαστε τόσο "ανώμαλοι" όσο κάποιοι μεθοδικά προσπαθούν μάταια τόσα χρόνια να μας παρουσιάσουν. Αντιθέτως, είμαστε πολύ μπροστά από την εποχή μας διότι η επιστήμη -και όχι απλώς η παράδοση της ελληνικής εξοχής- λέει ότι το αλάτι όχι μόνο δεν καταστρέφει τη γεύση του καρπουζιού, αλλά την ενισχύει. Πώς; Το νάτριο του αλατιού επαναπρογραμματίζει τους γευστικούς υποδοχείς, καταστέλλοντας την (όποια) πικρίλα και ενισχύοντας τις γλυκές νότες. Δημιουργεί επίσης περισσότερο σάλιο στο στόμα, κάτι που κάνει το φρούτο να μοιάζει ακόμη πιο ζουμερό και φρέσκο. Μέσω της όσμωσης στο μεταξύ, το αλάτι τραβάει το νερό στην επιφάνεια, και με αυτόν τον τρόπο απελευθερώνονται επιπρόσθετα αρώματα και χυμοί. Με απλά λόγια, το αλάτι δεν "καλύπτει" τη γεύση του καρπουζιού, την βελτιώνει και την αναδεικνύει. Η πρακτική αυτή δεν είναι νέα και κυρίως δεν είναι μόνο ελληνική. Στη Ρουμανία σερβίρουν...

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: fitness
    Palo presentation