Οι παραδοσιακοί "κουραμπιέδες της γιαγιάς" | Η εύκολη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη
istock Η πιο όμορφη περίοδος του χρόνου έφθασε και σιγά σιγά ήρθε η ώρα για να ετοιμάσουμε τα πιο γευστικά γλυκά των Χριστουγέννων και να μοσχοβολήσει όλο το σπίτι. Ο Άκης Πετρετζίκης μάς δίνει την πιο εύκολη συνταγή για τους παραδοσιακούς "κουραμπιέδες της γιαγιάς". Αφράτοι, τραγανοί και βουτυρένιοι! Υλικά: 300 γρ. βούτυρο, ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου 150 γρ. άχνη ζάχαρη 2 κ.σ. κονιάκ 2 κ.σ. ροδόνερο 1 βανιλίνη 1 πρέζα αλάτι 150 γρ. αμύγδαλα, με φλούδα, καβουρδισμένα 450 γρ. μαλακό αλεύρι 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ ροδόνερο άχνη ζάχαρηΕκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα. Στρώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη, και χτυπάμε με το φτερό ή το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 7-8 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε το κονιάκ, το ροδόνερο, τη βανιλίνη και το αλάτι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε τα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ







Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.